21/11/2021 – Το ΜΜΑ φοράει τα «καλά» του!

Είναι γεγονός ότι η 21η Νοεμβρίου 2021 θα αποτελέσει μια ημέρα γιορτής για το άθλημα των Μικτών Πολεμικών Τεχνών στην Ελλάδα!

21/11/2021 – Το ΜΜΑ φοράει τα «καλά» του!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι γεγονός ότι η 21η Νοεμβρίου 2021 θα αποτελέσει μια ημέρα γιορτής για το άθλημα των Μικτών Πολεμικών Τεχνών στην Ελλάδα!

Ταυτόχρονα με την διεξαγωγή του 1ου Greek MMA Festival 2021, το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Μικτών Πολεμικών ΤεχνώνΕ.Ο.Μ. (GRMMAF), θα πραγματοποιηθούν αρκετές ακόμα δράσεις γύρω από το άθλημα του ΜΜΑ πλαισιωμένες από διαφορετικούς φορείς.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναρωτηθούμε αν το άθλημα αναπτύσσεται. Και φυσικά η απάντηση είναι θετική, καθώς το ΜΜΑ βρίσκεται σε μια πολύ ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό, ίσως στην καλύτερη περίοδο που βρέθηκε ποτέ στην χώρα μας.

Την δεδομένη στιγμή λοιπόν πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την άνθιση και να βοηθήσουμε το άθλημα να εξελιχθεί, προσφέροντάς του την θεσμική θωράκιση που του αρμόζει. Το ερασιτεχνικό ΜΜΑ πρέπει να αποκτήσει πλήρη νομιμότητα και κάτι τέτοιο θα μπορέσει να επιτευχθεί μόνο υπό την σκέπη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και μέσω του αθλητικού νόμου.

Οι Μικτές Πολεμικές Τέχνες πρέπει να αποκτήσουν ΕΝΑΝ φορέα στον οποίο όλοι θα νιώθουν ασφάλεια, όλοι θα είναι ίσοι και θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες. Πρέπει την «επόμενη μέρα» η ιδέα ενός σύσσωμου και δυνατού ΜΜΑ να μην αποτελεί ρομαντισμό, αλλά την μοναδική πραγματικότητα!

Στα πλαίσια του ως άνω Δελτίου Τύπου της Ε.Ο.Μ., ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Μπάρκας δήλωσε:

«Θα μπορούσαμε με μεγάλη ευκολία να καθιερώσουμε από εδώ και εις το εξής την ημέρα της 21ης Νοεμβρίου ως Πανελλαδική ημέρα γιορτής για το άθλημα το Μικτών Πολεμικών Τεχνών. Δεδομένης της μεγάλης δραστηριότητας που θα υπάρξει αυτή την ημέρα σε επίπεδο διοργανώσεων από διάφορους φορείς, συμπεριλαμβανομένης και της Ομοσπονδίας μας Ε.Ο.Μ. με το “1ο Greek MMA Festival 2021”, είναι πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που το άθλημα βρίσκεται σε τέτοια άνθιση. Το ενδιαφέρον πλέον είναι τεράστιο· οι αθλητές και όλος ο κόσμος του ερασιτεχνικού αθλήματος διψάει όσο ποτέ άλλοτε. Μας χωρίζουν πολλά, αλλά μας ενώνουν ακόμα περισσότερα. Πιστεύω πως έχει έρθει πλέον η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα. Όλοι μαζί! Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε το ΜΜΑ ακόμα πιο ψηλά!»