ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ MMA

"Είμαστε το Παρόν και το Μέλλον του ΜΜΑ"

Γυναικείο MMA

Οι Μικτές Πολεμικές Τέχνες είναι ένα άθλημα που απευθύνεται σε αθλητές όλων των ηλικιών και επιπέδων. Όπως και σε όλα τα αθλήματα έτσι και στο ΜΜΑ, οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες με όλους. Σκοπός ανάπτυξης της επιτροπής του Γυναικείου ΜΜΑ είναι:

  • Η ανάδειξη των θετικών επιδράσεων του ΜΜΑ για την σωματική και πνευματική υγεία
  • Η ανάπτυξη εναλλακτικών κλάδων που θα προωθήσουν και θα κάνουν το Γυναικείο ΜΜΑ πιο ελκυστικό, όπως ΜΜΑ aerobic, MMA fitness, Family friendly MMA κλπ.
  • Η προώθηση των διαφορετικών τρόπων με τους οποίους οι γυναίκες μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά και να προσφέρουν στο άθλημα του ΜΜΑ, σαν διαιτητές-κριτές, βοηθοί γωνίας, cutwomen κλπ.
  • Την διαβάθμιση των διάφορων αγωνιστικών επιπέδων μεταξύ των αθλητριών του Γυναικείου ΜΜΑ για να υπάρχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στην προπόνηση.
  • Να δοθούν ευκαιρίες σε περισσότερες γυναίκες αθλήτριες του ΜΜΑ να συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις και πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου.

Η ανάπτυξη του Γυναικείου ΜΜΑ τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει ως απώτερο σκοπό να υποστηρίξει την καθολική ανάγκη, για επίτευξη της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.

Εκπρόσωπος του Γυναικείου ΜΜΑ της Ε.Ο.Μ. είναι η κα Τσαούση Ουρανία-Αριέττα.

Βιογραφικό