Ε.Ο.Μ. – Π.Ο.Σ.Δ. Το ΜΜΑ βρήκε το συμπλήρωμά του!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μικτών Πολεμικών Τεχνών στηρίζει έμπρακτα τις Ομοσπονδίες με τις οποίες συνεργάζεται.

Ε.Ο.Μ. – Π.Ο.Σ.Δ. Το ΜΜΑ βρήκε το συμπλήρωμά του!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μικτών Πολεμικών Τεχνών στηρίζει έμπρακτα τις Ομοσπονδίες με τις οποίες συνεργάζεται. Ο λόγος αυτή τη φορά για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης και Φίτνες (ΠΟΣΔ) η οποία διεξήγαγε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σωματικής Διάπλασης και Φίτνες, μετά την αναγνώρισή της από την Γ.Γ.Α., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η Ε.Ο.Μ. μέσω του Σωματείου μέλους της «Α.Ο. Σείριος» έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα με 53 συνολικά αθλητές (πολυπληθέστερη αποστολή), ένας εκ των οποίων ήταν και ο Πρόεδρος κ. Μπάρκας Αθανάσιος.  Όλοι οι αθλητές συμμετείχαν στην κατηγορία του Fitness Challenge, ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνισμα που σημείωσε τις περισσότερες συμμετοχές σε όλο το πρωτάθλημα και στο οποίο καταφέραμε να αποσπάσουμε σημαντικές διακρίσεις σε όλες τις κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 6 συνολικά κατηγορίες του αγωνίσματος λάβαμε την πρώτη θέση στις 3 από αυτές, οι οποίες είναι:

 • Κανελλόπουλος Κανέλλος, 1η Θέση – Πρωταθλητής Ελλάδος, Men’s Fitness Challenge, 24-40 ετών.
 • Τσαούση Ουρανία-Αριέττα, 1η Θέση – Πρωταθλήτρια Ελλάδος, Women’s Junior Fitness Challenge, -23 ετών.
 • Ζώρα Ειρήνη, 1η Θέση – Πρωταθλήτρια Ελλάδος, Women’s Fitness Challenge, 35+ ετών.

Οι υπόλοιπες διακρίσεις που επιτεύχθηκαν ήταν:

 • Ρακίπι Φάμπιο, 3η Θέση – Χάλκινο Μετάλλιο, Men’s Junior Fitness Challenge, -23 ετών.
 • Μοσκβίνα Αντωνίκα, 3η θέση – Χάλκινο Μετάλλιο, Women’s Fitness Challenge, 35+ ετών.
 • Σπανός Σωτήριος, 3η Θέση – Χάλκινο Μετάλλιο, Men’s Fitness Challenge, 40+ ετών.
 • Μαγκανάρης Δημήτριος, 4η Θέση, Men’s Junior Fitness Challenge, -23 ετών.
 • Κυριάκου Κλεάνθης, 4η Θέση, Men’s Fitness Challenge, 24-40 ετών.
 • Τζιβελής Σωτήριος, 5η Θέση, Men’s Fitness Challenge, 24-40 ετών
 • Κωνσταντακόπουλος Κωνσταντίνος, 5η Θέση, Men’s Fitness Challenge, 40+ ετών.
 • Ζουμπόδη Αναστασία, 5η Θέση,Women’s Fitness Challenge, 24-35 ετών.
 • Μαρτζόνα Ζωή-Μαριλένα, 6η Θέση, Women’s Fitness Challenge, 24-35 ετών.

Να σημειωθεί ότι οι αθλητές που έλαβαν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους, πήραν αυτομάτως μια θέση στην εθνική ομάδα και το εισιτήριο για την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Ισπανία και θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας.

Τέλος, σε όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στους αγώνες δίνεται πλέον η δυνατότητα συμμετοχής τους στην επερχόμενη Σχολή Προπονητών της ΠΟΣΔ από την Γ.Γ.Α. για τη απόκτηση της απαιτούμενης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Στους αγώνες επίσης παρευρέθηκαν ο Νομικός Σύμβουλος της Ε.Ο.Μ. και της Π.Ο.Σ.Δ. κ. Πατρώνης Άγγελος και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάι Τάι – Π.Ο.Μ. κ. Παπαδόπουλος Ιωάννης.

Ο Πρόεδρος, κ. Μπάρκας Αθανάσιος δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντικό, πέρα από την συγκινητική συμμετοχή και τις διακρίσεις που επιτεύχθηκαν στο πρωτάθλημα, πως μέσω ενός σωματείου μέλους της Ε.Ο.Μ. δίνεται η δυνατότητα στους προπονητές μας να αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε ένα άθλημα που αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα των Μικτών Πολεμικών Τεχνών και εδραιώνει την θεσμική θωράκιση των  σωματείων τους. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω θερμά όλο το επιτελείο της ΠΟΣΔ και ιδιαίτερα τον Ιδρυτικό Πρόεδρο κ. Κολιγκιώνη Αναστάσιο που με την ευαισθησία και την στήριξή του βοηθάει αυτήν την εποικοδομητική συνεργασία που ευδοκιμεί μεταξύ των δύο Ομοσπονδιών Ε.Ο.Μ. – Π.Ο.Σ.Δ. να ανθίζει όλο ένα και περισσότερο. Το μέλλον είναι λαμπρό και σύντομα θα έχουμε σπουδαίες συνδιοργανώσεις!»