Εκκωφαντική απουσία των λοιπών παραγόντων και φορέων του αθλήματος από το 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο ΜΜΑ που διοργάνωσε η Ε.Ο.Μ.

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, η Ελληνική Ομοσπονδία Μικτών Πολεμικών Τεχνών διοργάνωσε το 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο Μικτών Πολεμικών Τεχνών στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Εκκωφαντική απουσία των λοιπών παραγόντων και φορέων του αθλήματος από το 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο ΜΜΑ που διοργάνωσε η Ε.Ο.Μ.

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, η Ελληνική Ομοσπονδία Μικτών Πολεμικών Τεχνών διοργάνωσε το 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο Μικτών Πολεμικών Τεχνών στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ήταν πρώτη φορά που έλαβε χώρα στην Ελλάδα ένα Συνέδριο αποκλειστικά για το άθλημα του ΜΜΑ και ήταν ανοιχτό για όλους τους Φορείς, Παράγοντες, Αθλητές και Φίλους του αθλήματος.

Σκοπός της συγκεκριμένης διοργάνωσης ήταν να γίνει ανοιχτή συζήτηση προκειμένου να ξεκαθαριστούν όλες οι ασάφειες και ανακρίβειες γύρω από το ερασιτεχνικό άθλημα και να γίνει το επόμενο βήμα για την ανάπτυξή του. Ύστερα από μια σύντομη παρουσίαση των έως τώρα δράσεων της Ομοσπονδίας, έλαβαν χώρα οι τοποθετήσεις του Προέδρου κ. Μπάρκα Αθανάσιου και ακολούθησε ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος με τους παρευρισκόμενους.

Παρ’ όλο που όλοι οι Φορείς και Παράγοντες που φέρονται να ασχολούνται με την ανάπτυξη των Μικτών Πολεμικών Τεχνών στην Ελλάδα, είχαν λάβει προσωπική πρόσκληση να συμμετέχουν στο Συνέδριο, κανένας εξ’ αυτών δεν παρευρέθηκε κάνοντας την απουσία τους ιδιαίτερα αισθητή.

Μερικούς μήνες πριν δόθηκε ενώπιον των υπευθύνων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μια συλλογική υπόσχεση για συνεργασία των φορέων με σκοπό την από κοινού συνεργασία και προώθηση του αθλήματος στη χώρα. Η Ε.Ο.Μ. υπήρξε ο μοναδικός φορέας που έκτοτε έχει καταβάλει σημαντική προσπάθεια για την συνεργασία όλων των παραγόντων, βρίσκοντας παντού «κλειστές πόρτες» και απολύτως καμία διάθεση για συλλογική προσπάθεια. Είναι κρίμα για το ίδιο το άθλημα να δίνονται ουτοπικές υποσχέσεις και να μην υπάρχει καμιά ουσιαστική εξέλιξη, με την Ε.Ο.Μ. να εμφανίζεται ο μοναδικός φορέας που μεριμνεί για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλήματος με πράξεις και όχι με λόγια. Η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν θα επιτευχθεί με «ανταρτοπόλεμο» και «αερολογίες». Η Ε.Ο.Μ. βρίσκεται παρούσα και πάντα έτοιμη για τον μεγάλο αγώνα που φαίνεται να δίνει μόνη της εδώ και καιρό για να προσδώσει στο ερασιτεχνικό άθλημα τη θέση που του αξίζει!

Είμαστε το Παρόν και το Μέλλον του ΜΜΑ!