Ένας ήρωας ανάμεσά μας!

Ο λόγος για τον κ. Πόκα Θεόδωρο, ο οποίος υπηρετεί στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και εκτελεί το καθήκον του με ιδιαίτερο ζήλο, πράγμα το οποίο απέδειξε περίτρανα για ακόμα μια φορά σε ένα περιστατικό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στα πλαίσια της υπηρεσίας του.

Ένας ήρωας ανάμεσά μας!

Οι ήρωες της τόσο κλειστής κοινωνίας που ζούμε σήμερα δεν είναι άλλοι από απλούς καθημερινούς ανθρώπους που με τις πράξεις τους βοηθούν και απαλύνουν τις δυσκολίες των συνανθρώπων τους.  

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Μικτών Πολεμικών Τεχνών έχουμε την τεράστια χαρά και υπερηφάνεια να έχουμε έναν τέτοιο προπονητή ενταγμένο στο δυναμικό μας, ο οποίος επιτελεί και μέλος της Επιτροπής Σωμάτων Ασφαλείας – Π.Α.Λ.Σ. της Ε.Ο.Μ. εκπροσωπώντας την Αστυνομία. Ο λόγος για τον κ. Πόκα Θεόδωρο, ο οποίος υπηρετεί στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και εκτελεί το καθήκον του με ιδιαίτερο ζήλο, πράγμα το οποίο απέδειξε περίτρανα για ακόμα μια φορά σε ένα περιστατικό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στα πλαίσια της υπηρεσίας του.

Πιο αναλυτικά, ύστερα από κλήση που έγινε στο Α.Τ. Θηβών για διαρροή υγραερίου σε πολυκατοικία, σήμανε συναγερμός και κατέφθασαν άμεσα στο χώρο οι Αστυνομικοί και Πυροσβέστες των τοπικών αρχών. Ο κ. Πόκας Θεόδωρος αντιδρώντας γρήγορα στην έκτακτη κατάσταση, πήδησε από διπλανό μπαλκόνι στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου από όπου προερχόταν η έντονη οσμή του υγραερίου και κατάφερε να κλείσει την μπουκάλα υγραερίου με ρίσκο της υγείας του. Άνοιξε αμέσως τα παράθυρα και κατάφερε να σώσει τη ζωή του 64χρόνου άνδρα που βρισκόταν σε λιπόθυμη κατάσταση εντός του διαμερίσματος, σώζοντας παράλληλα και ολόκληρη την πολυκατοικία από τον κίνδυνο έκρηξης λόγω της ανεξέλεγκτης διαρροής του υγραερίου.

Τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και είναι τεράστια η ικανοποίηση και υπερηφάνεια να γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που τις πρεσβεύουν και τις υλοποιούν είναι ενταγμένοι στο δυναμικό της Ομοσπονδίας μας. Σας ευχαριστούμε κ. Πόκα που επιτελείται το έργο σας με ηρωισμό και αυταπάρνηση!