Πέφτουν οι μάσκες γύρω από το ΜΜΑ

Προς τα σωματεία – μέλη μας και κάθε ενδιαφερόμενο γύρω από το άθλημα των Μικτών Πολεμικών Τεχνών.
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε δέκτες μιας «ενορχηστρωμένης» προσπάθειας παραπληροφόρησης αθλητών, προπονητών και διοικητικών παραγόντων…

Πέφτουν οι μάσκες γύρω από το ΜΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς τα σωματεία – μέλη μας και κάθε ενδιαφερόμενο γύρω από το άθλημα των Μικτών Πολεμικών Τεχνών.

 Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε δέκτες μιας «ενορχηστρωμένης» προσπάθειας παραπληροφόρησης αθλητών, προπονητών και διοικητικών παραγόντων αναφορικά με τη δήθεν χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης για την καλλιέργεια του αθλήματος των Μικτών Πολεμικών Τεχνών (ΜΜΑ) σε μια άλλη Ομοσπονδία από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Με συνεχόμενες «διθυραμβικές» αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (που συνοδεύονται  μάλιστα από σχετικές «παραινέσεις» σε φίλους -και μη- για αναπαραγωγή και ανακοινοποίηση) όπως και στα media (αθλητικά site, τηλεοπτικές εκπομπές κλπ.), άνθρωποι που παρέμεναν σε αδράνεια επί πολλά έτη, έχουν ήδη αποφασίσει ν’ αυτοαναγορευθούν σε θεσμικούς φορείς του αθλήματος. Ορμώμενοι προφανώς από τη λογική του «ό,τι δηλώσεις είσαι»…

Μέσα από αυτή την αλλεπάλληλη μιντιακή έκθεση μάλιστα, έχουν φτάσει στο σημείο  να χρησιμοποιούν (εκ παραδρομής άραγε;) μέχρι και την επωνυμία της Ομοσπονδίας μας!

Η Ομοσπονδία μας, όπως θα έχουν ήδη αντιληφθεί όσοι μας ακολουθούν καθώς και τα περισσότερα από πενήντα (50) αθλητικά σωματεία – μέλη μας (στη συντριπτική πλειοψηφία τους εγγεγραμμένα στο μητρώο της Γ.Γ.Α.), κρατά αποστάσεις από αυτή τη λογική «χαρτοπόλεμου», γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα από το τεράστιο αθλητικό και κοινωνικό έργο που έχει επιδείξει μόλις σε 10 μήνες από την ίδρυσή της!

Τούτο δε διότι, ο αποκλειστικός λόγος ύπαρξής μας είναι η συστηματική προσπάθεια για οργάνωση και καλλιέργεια του αθλήματος που τόσο αγαπούμε και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και όχι ασφαλώς η στείρα «επικοινωνία».

Η Ομοσπονδία μας, πάντα σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με σεβασμό στις νομοθετικές επιταγές και χωρίς τυμπανοκρουσίες και ανακρίβειες, έχει καταθέσει ήδη από τα μέσα Ιουλίου φάκελο για την χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης και αναμένει τα πορίσματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους φορείς, οι οποίοι σημειωτέον ότι δεν έχουν κανένα απολύτως συγκριτικό πλεονέκτημα.

Θα συνεχίσουμε απτόητοι και ακλόνητοι το έργο μας μ’ έναν και μόνο σκοπό. Το άθλημά μας να λάβει τη θεσμική θωράκιση που του αξίζει. Όχι για την αυτοπροβολή των στελεχών μας, αλλά από καθαρή και ανιδιοτελή αγάπη και ζήλο προς το άθλημα. Είμαστε το παρόν και το μέλλον του ΜΜΑ και βρισκόμαστε στην αθλητική κοινότητα για να λέμε μόνο αλήθειες και να παράγουμε μόνο έργο!