Το ΜΜΑ αγωνίζεται για τη Γυναίκα!

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, σήμερα 8 Μαρτίου 2022 , η Ελληνική Ομοσπονδία Μικτών Πολεμικών Τεχνών εύχεται σε όλες τις Γυναίκες του πλανήτη Χρόνια Πολλά!

Το ΜΜΑ αγωνίζεται για τη Γυναίκα!

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, σήμερα 8 Μαρτίου 2022 , η Ελληνική Ομοσπονδία Μικτών Πολεμικών Τεχνών εύχεται σε όλες τις Γυναίκες του πλανήτη Χρόνια Πολλά!

Η σημερινή ημέρα δεν αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία για λουλούδια, σοκολάτες και εκπτώσεις στα καταστήματα. Στην πραγματικότητα είναι αφιερωμένη στους αμέτρητους αγώνες που έχουν γίνει με σκοπό την εξέλιξη των δικαιωμάτων και της θέσης της Γυναίκας στην κοινωνία.

Όσων αφορά στο άθλημά μας, είναι ένας αγώνας που παραμένει μακρύς, αλλά παλεύοντας όλοι μαζί ενάντια στις διακρίσεις και τα στερεότυπα κερδίζεται κάθε μέρα. Όπως και σε όλα τα αθλήματα έτσι και στο ΜΜΑ, οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες με όλους.

Για αυτό τον λόγο έχει δημιουργηθεί η ανεξάρτητη επιτροπή του Γυναικείου ΜΜΑ της Ε.Ο.Μ. και λειτουργεί με σκοπό:

  • Την ανάδειξη των θετικών επιδράσεων του ΜΜΑ για την σωματική και πνευματική υγεία.
  • Την ανάπτυξη εναλλακτικών κλάδων που θα προωθήσουν και θα κάνουν το Γυναικείο ΜΜΑ πιο ελκυστικό, όπως ΜΜΑ aerobic, MMA fitness, Family friendly MMA κλπ.
  • Την προώθηση των διαφορετικών τρόπων με τους οποίους οι γυναίκες μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά και να προσφέρουν στο άθλημα του ΜΜΑ, σαν διαιτητές-κριτές, βοηθοί γωνίας, cutwomen κλπ.
  • Την διαβάθμιση των διάφορων αγωνιστικών επιπέδων μεταξύ των αθλητριών του Γυναικείου ΜΜΑ για να υπάρχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στην προπόνηση.
  • Να δοθούν ευκαιρίες σε περισσότερες γυναίκες αθλήτριες του ΜΜΑ να συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις και πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου.

Η ανάπτυξη του Γυναικείου ΜΜΑ τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει ως απώτερο σκοπό να υποστηρίξει την καθολική ανάγκη, για επίτευξη της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.

Το ΜΜΑ λοιπόν θα συνεχίσει τα αγωνίζεται για εμάς. Χρόνια Πολλά σε όλες τις Γυναίκες του Πλανήτη!

Με εκτίμηση,

Τσαούση-Μπάρκα Ουρανία-Αριέττα

Υπεύθυνη επιτροπής Γυναικείου ΜΜΑ της Ε.Ο.Μ.